Podľa HPI sme najlepšia zdravotná poisťovňa na Slovensku

05.09.2008 Celý región

Bratislava 5. septembra 2008. Zdravotná poisťovňa DÔVERA je najlepšou zdravotnou poisťovňou na Slovensku.
Potvrdili to výsledky 2. ročníka hodnotenia zdravotných poisťovní, ktoré včera vyhlásil nezávislý inštitút Health Policy Institute (HPI) v Bratislave. Zdravotná poisťovňa DÔVERA rovnako ako vlani získala najvyšší možný rating A.

Zdravotná poisťovňa DÔVERA víta túto iniciatívu nezávislého inštitútu HPI. Rating opakovane potvrdil, že zdravotné poisťovne sa navzájom odlišujú, prinášajú rozličnú pridanú hodnotu poistencom a ľudia majú úžitok z toho, keď je na trhu zdravotných poisťovní viac a môžu medzi sebou súťažiť.

„Sme hrdí, že HPI zhodnotilo, aj na základe ohlasov poistencov a lekárov, naše kvality a že sme získali titul najlepšej zdravotnej poisťovne. Teší nás najmä, že sme podľa ratingu s veľkým náskokom predstihli našich konkurentov v kvalite služieb, ktoré ponúkame poistencom. Rovnako sa ukázalo, že máme najkorektnejšie vzťahy s lekármi, čo je predpokladom toho, aby sa kvalitne postarali o našich poistencov, “ povedal generálny riaditeľ zdravotnej poisťovne DÔVERA Martin Šimun. Z ratingu vyplynulo, že silnými stránkami zdravotnej poisťovne DÔVERA sú hlavne finančná stabilita, progresívny spôsob platenia za zdravotnú starostlivosť, selektívny kontrakting, veľmi dobré služby klientom a vernosť poistencov.

Zdôraznil, že DÔVERA sa v súčasnosti stará už o 858-tisíc ľudí a robí všetko pre to, aby boli spokojní a skutočne pocítili, že je výhodou byť klientom najväčšej súkromnej zdravotnej poisťovne. „Dúfame, že spokojných poistencov budeme mať čoraz viac, “ dodal M. Šimun.

***
DÔVERA, zdravotná poisťovňa, a. s. je najväčšou súkromnou zdravotnou poisťovňou na Slovensku s viac ako 858 000 poistencami a s trhovým podielom 16 percent. Vznikla spojením zdravotných poisťovní SIDERIA a DÔVERA 1. januára 2007. Má zmluvy s vyše 10,6-tisíc poskytovateľmi zdravotnej starostlivosti. V nezávislých hodnoteniach inštitútu HPI v rokoch 2007 aj 2008 získala najvyššie možné ohodnotenie – rating A. Poslaním DÔVERY je zabezpečenie kvalitnej a efektívnej zdravotnej starostlivosti s dôrazom na prevenciu. Preto poistencom sprístupňuje rôzne preventívne služby. Klientom je k dispozícii prostredníctvom celoslovenskej siete pobočiek, nonstop bezplatnej Zákazníckej linky 0800 150 150. Rozvíja elektronickú komunikáciu v rámci špeciálnej zóny na www.dovera.sk nazvanej elektronická pobočka.
Mgr. Zuzana Horníková
 

Vyberte región